De villeste kjæledyrene

Flere steder i USA kreves det tillatelse å holde hund – men man kan man fritt skaffe seg en løve eller en bjørn.

22. april 2014 av Lauren Slater

Over hele USA lever ville dyr side om side med mennesker som holder dem som kjæledyr. Det anslås at det lever flere eksotiske dyr i amerikanske hjem enn i USAs zoologiske hager. Handel med eksotiske kjæledyr er lukrativt, men kritiseres av dyrevernere og miljøaktivister. Det er ikke bare farlig å holde ville dyr, sier de; det er grusomt og burde vært straffbart.

I Norge er det forbudt å holde dyr, holde som husdyr, selskapsdyr eller i fangenskap på annen måte fremmedartede (eksotiske) pattedyr, krypdyr, padder, frosk og salamander.

Ingen restriksjoner på kjæledyr

I en håndfull amerikanske stater er det derimot nesten ingen restriksjoner på hvilke eksotiske dyr privatpersoner kan eie: Man må ha tillatelse til å holde hund, men man kan fritt kjøpe en løve eller bavian og holde den som kjæledyr. På internett kan man finne bedårende bilder av sebraer, kameler, pumaer og aper til salgs. Selv i de amerikanske statene der private ikke kan holde eksotiske kjæledyr, brytes loven tilsynelatende hyppig, og manglende tilsyn og regler gjør det vanskelig å fastslå hvor mange eksotiske dyr som holdes som kjæledyr.

Møt f.eks. slangemannen som deler hjemmet sitt med 60 slanger, eller den pensjonerte politimannen som holdt løver, ulver og aper hjemme.

Les hele artikkelen ved å klikke på ”last-ned-tasten nedenfor.

Kanskje du er interessert i ...

Les også