Ape adopterer forlatt hundevalp

I India har en rhesusape tatt en foreldreløs hundevalp under sine vinger. Se de fantastiske bildene av det umake paret som har tatt dyreelskere med storm.

27. januar 2016 av Andreas Ebbesen Jensen

Det er ikke bare oss mennesker som blir varme om hjertet når vi kommer i nærheten av hundevalper.

Sør i India har en rhesusape adoptert en forlatt hundevalp, og ifølge innbyggerne i byen Erode, hvor de to holder til, er dette umake paret helt uatskillelige.

”Alle som har sett dem, snakker om deres sterke, gjensidige kjærlighet til hverandre og beskriver båndet mellom dem som noe av det mest omsorgsfulle de noensinne har sett”, sier Sasi Kumar, som selv har sett den vesle familien på nært hold, til den indiske nyhetsnettsiden Zee News.

Hundevalp fôres med druer

Som man kan se i bildegalleriet øverst i artikkelen, gjør apen alt for å ta vare den nye ungen sin.

Ut over å sørge for at hundevalpen får sin daglige melk, mater den også valpen med druer, vasker den og beskytter den mot mulige fiender.

Må de skilles?

Det er fremdeles et mysterium hvordan det tette båndet mellom de to dyreartene har oppstått. Det kan imidlertid skyldes at apen har mistet sin egen unge, og derfor har rettet sin moderlige omsorg mot den vesle valpen.

Selv om apen og valpen ser ut til å nyte livet i hverandres selskap, er det ikke sikkert at de får lov til å holde sammen.

Innbyggerne i byen Erode frykter at myndighetene vil mene at apen ikke kan ta vare på den adopterte valpen og derfor vil skille de to.

Vi krysser fingrene for at det søteste dyreparet siden Lady og Landstrykeren får lov til å være en familie litt lenger.

Kanskje du er interessert i ...

Les også