NYTT BLAD Uskyldig dømt?

Rettsmedisinske bevis som fingeravtrykk og hårstrå er ikke så pålitelige som vi har trodd. Hvor mange kan være dømt på feilaktige bevis?

5. desember 2016 av Gitte Hou Olsen

Dette kan du lese om i blad nr. 12/2016:

Ny rettsmedisinsk kunnskap kan underkjenne tidligere dommer

De rettsmedisinske teknikkene vi kjenner så godt fra film og TV-serier som CSI gir ikke alltid like sikre resultat som TV-seriene skildrer. Men nye, mer vitenskapelige metoder, for eksempel fenotypebestemmelse, er på vei. Kanskje gir det nytt håp for uskyldig dømte.

Blekksprutenes ville verden

Åttearmede blekkspruter har tre hjerter og blått blod. De har ikke noe skjelett. De har smakssans i sugekoppene, og alle disse kan bevege seg uavhengig av hverandre. De kan åpne muslingskall, demontere filtersystemet i et akvarium og skru lokket av glass. Og de er nok også klokere enn vi har trodd.

Selfie-generasjonen på bortebane

Kan storslått natur gjøre inntrykk på en generasjon som lever det meste av livet sitt på sosiale medier? Bli med når far og sønn går offline i villmarken.

Grekerne, gudene og døden

Hva trodde de gamle grekerne skjedde etter døden? Mystiske kulter og ritualene deres var så hemmelige at de fremdeles i dag er omgitt av mystikk.

Slik får du tak i bladet

Kjøp det i kiosker over hele landet kr 73,95. Bestill et abonnement. Akkurat nå får du tre nummer og en radiostyrt “rock crawler”-bil for bare kr 149,40. Du sparer kr 571,35.

Kanskje du er interessert i ...

Les også