Hvorfor er mørk sjokolade sunnere enn lys sjokolade?

Colourbox

Man har lenge ment at mørk sjokolade er sunnere, men nå støttes teorien av forskning. Ved Institut for Human Ernæring på universitetet i København viser en under­søkelse at det er den tiden som melkefettet bruker på å bli tatt opp i tarmen, som gjør forskjellen.

Professor Arne Astrup, som er en av forskerne bak undersøkelsen, forteller at melkefett opptas raskere enn fett fra kakaosmør, og at mørk sjokolade derfor oppholder seg i magesekken i lengre tid, og den gir også lengre metthetfølelse.

Dess­uten opptas den drøye stea­rinsyren i kakao­smøret dårligere fra tarmen, og den rekker derfor ikke å sette seg på ribbena. Kanskje er den ster­kere smaken i mørk sjokolade også med på å øke mettheten og forebygge overspising.

Men betyr det at mørk sjokolade kanskje bør inngå i slankekuren? Det håper fors­kerne å se nærmere på i kommende studier.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artiklene
  • Ukens galleri

NYTT BLAD Uskyldig dømt?

Rettsmedisinske bevis som fingeravtrykk og hårstrå er ikke så pålitelige som vi har trodd. Hvor mange kan være dømt på feilaktige bevis?

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.


Copyright © 2009 Bonnier Publications