NYTT BLAD ”Vi er på Mars om 10 år”

Oppfinneren og milliardæren Elon Musk grunnla romselskapet SpaceX i 2002. Målet var å gjøre det mulig for mennesket å kolonisere andre planeter. Nå melder han at han er klar til å sende en bemannet misjon til Mars om 10 år.

15. november 2016 av Gitte Hou Olsen

I blad nr. 11/2016 kan du lese om:

På vei til Mars

Elon Musk er ikke i tvil. SpaceX er så langt i utviklingen av gjenbrukbare raketter – en avgjørende brikke i å holde oppsendelsesutgiftene nede – at han ser sin visjon om en ny sivilisasjon på Mars som å være innenfor rekkevidde. Vi ser nærmere på prosjektet.

Uviss framtid for urfolk i Peru

I den 17 000 km2 store nasjonalparken Manú i Peru er det urfolk som fortsatt lever isolert som jegere og samlere. Men områdets rike mineral- og naturgassressurser gjør parken til et omstridt territorium. Bli med på apejakt i regnskogen, og se verden fra matsigenka-folkets øyne.

Sri Lankas vanskelige fred

Det er sju år siden den 26 år lange borgerkrigen på Sri Lanka mellom de singalesiske makthaverne og opprørsbevegelsen Tamiltigrene sluttet. Nå kjemper de tidligere stridende partene for en felles, fredelig framtid.

Mayaenes ukjente slangekonger?

For to tiår siden var mayaenes slangedynasti helt ukjent. Nå avslører nye funn i Mexico at slangene hersket over et enormt rike. Hvem var de mektige og mystiske slangekongene?

Slik får du tak i bladet

  • Kjøp magasinet i kiosker over hele landet for kr 79,95.

  • Bestill et abonnement. Nå får du tre nummer og en radiostyrt ”rock crawler”-bil for bare kr 149,00. Du sparer kr 639,35.

Kanskje du er interessert i ...

Les også