Solnedgangen farger Lemaire-kanalen på vest­siden av Antarktishavøya rød. Kystisen i Antarktis er i ferd med gå i oppløsning etter hvert som havet­­­ og luften blir varmere.

NYTT BLAD Krisen på isen

I 2015–2016 brakk et 580 km2 stort stykke av Pine Island Isshelf og fløt vekk i Amundsenhavet, der havtemperaturen har steget mer enn en halv grad de siste­­­ tiårene, og isen smelter og kalver fire ganger raskere enn før.

27. juli 2017

Dette kan du lese om i blad nr. 7/2017:

Krisen på isen

Forskerne forsøker å kartlegge kontinentets nedsmelting. Hvor lang tid har vi på å rette opp før vi står med en global krise?

Skjønnhet under isen

Det gjør fysisk vondt å ta bilder som de du får se i denne artikkelen. Vi gir et sjeldent innblikk i den overraskende verdenen under isen.

Reisebrev: Sør-Kina-havet

Overfiske og en strid om retten til havet har fått fiskebestandene til å stupe og kan få verdensomspennende konsekvenser.

Skottlands heier

Høylandets ikoniske heilandskap er preget av en opphetet debatt om overklassens tradisjonelle eiendomsrett og heienes framtid.

    

Slik får du tak i bladet

Kjøp det i kiosker over hele landet for kr 73,95.

Vi har også alltid gode tilbud på et kortere eller lengre abonnement, slik at du i ro og mak kan prøve om magasinet er noe for deg.

F.eks. får du nå tre nummer og en drone med loopfunksjon og tre hastigheter for kr 89,50. Du sparer kr 649,33

Bestill her

Kanskje du er interessert i ...

Les også