Nytt blad: Jomfru Maria – leverer fremdeles mirakler

Kulten rundt jomfru Maria er enorm. Pilegrimer beretter til stadighet om åpenbaringer, spontane helbredelser og andre mirakler. Møt flere av de menneskene som har kjent jomfruens helbredende kraft på egen kropp i National Geographic nr. 12/2015.

15. desember 2015 av Gitte Hou Olsen

Mirakuløst helbredet for kreft

Arthur Boyle er fra Boston i USA, 59 år og far til 13 barn. Den første gangen han kom til den lille romersk-katolske kirken i Medjugorje i Bosnien-Hercegovina var i 2000. Han hadde uhelbredelig kreft og baree noen få måneder igjen å leve.

Han merket straks en lindring da han skriftet i kirken den første kvelden. Hjemme i Boston en uke senere viste en CT-scanning at kreftsvulstene hadde skrumpet inn til nesten ingenting.

Jomfru Maria: Verdens mest tilbedte kvinne

Jomfru Maria er den kvinnen i verden som er gjenstand for størst tilbedelse. Både muslimer og kristne anser henne for å være den helligste av alle kvinner, og hennes evne til å utføre mirakler har skapt en enorm religiøs turisme og gjort helligdommene hennes til rene mirakelfabrikker

Ikke alle mirakler er mirakler

Og det med miraklene er en alvorlig sak. Den romersk-katolske kirken har strenge prosedyrer for å undersøke mirakler og ta stilling til om de kan dømmes troverdige og få kirkens støtte.

For å få mirakel-stempelet må en åpenbaring med stor sikkerhet anses for å være mirakuløs og i overensstemmelse med kirkens doktriner, samtidig som den må ha en positiv innvirkning.

Ikke alle opplevde mirakler kommer gjennom kirkens nåløye. For eksempel er bare 69 av de 7000 mirakuløse helbredelsene som angivelig har funnet sted i Lourdes i Frankrike, blitt offisielt anerkjent.

Mirakler holder liv i kulten

For Arthur Boyle er det fullstendig uten betydning. Han er ikke i tvil. Det var jomfru Maria som gikk i forbønn for ham og helbredet ham for kreft. Og det er historier som disse som medvirker til at jomfru Maria beholder sin kultstatus og forblir en av verdens mektigste og mest tilbedte kvinner.

Les hele artikkelen om jomfru Marias overnaturlige evner og om den kulten som fremdeles omgir hennes person, i National Geographic nr. 12/2015. BLADET ER UTE NÅ.

Hva kan jeg ellers lese om i National Geographic nr. 12/2015?

  • SMAKSSANSEN: Hvis du tror den sitter på tungen, må du tro om igjen.

  • KAMELEONER: De skifter farge, men du vil bli overrasket over hvorfor.

  • NEW YORK: Så høye er skyskraperne! Få alle fakta om New Yorks skyline, og bli med på arkitektonisk vandring gjennom byen.

Kanskje du er interessert i ...

Les også