Bevæpnet med spyd og sverd kjemper deltakere ved gjenoppsetningen av et slag mellom vikinger og slavere under en festival i Wolin i Polen. Foto: David Guttenfelder

NYTT BLAD Fra bonde til viking

Hvordan ble middelalderens skandinaviske bønder forvandlet til tøffe vikingkrigere?

22. mars 2017

Det kan du lese om i blad nr. 3/2017:

Fra middelalderbonde til viking

Turbulens og opprustning kjennetegnet århundrene opp til begynnelsen av vikingtiden, og en naturkatastrofe førte trolig til langvarig kulde og død og ødeleggelse. Ny forskning tegner et nytt og mer komplekst bilde av hvordan vikingene oppstod.

Huleforskning i Usbekistan

Et av verdens dypeste underjordiske hulesystemer heter Dark Star og ligger i Usbekistan. Hulens dypeste utforskede punkt ligger 900 m under Jordens overflate. Bli med en nybegynner i huleforskning ned i det ukjente bekmørke hulesystemet.

Bavian-selfie

Celebesmakak er en av verdens 25 mest truede primater, men da en av dem stjal et kamera fra en turist og tok en selfie, gikk bildet og interessen for arten viralt. Det kan bli redningen for den.

Treet: vitne og sjelesørger

Trær gir oss le og trøst, griper inn i kulturen vår og bidrar med unik historisk vitnesbyrd. I en vakkert illustrert artikkel drar vi rundt i verden og utforsker treets rolle for oss mennesker.


Slik får du tak i bladet

Kjøp det i kiosker over hele landet for kr 73,95.

Vi har også alltid gode tilbud på et kortere eller lengre abonnement, slik at du i ro og mak kan prøve om magasinet er noe for deg.

F.eks. får du nå tre nummer og en drone med loopfunksjon og tre hastigheter for kr 89,50. Du sparer kr 649,33

Bestill her

Kanskje du er interessert i ...

Les også