Utenfor en chicha-café i Lamay, Peru, i den hellige dalen i Inkariket, drikker Lucio Chávez Díaz et glass chicha frutillada, et maisøl som er krydret med jordbær. Rent øl, vin og brennevin, slik vi kjenner det i dag, er et historisk unntak. Drikker med alkohol har blitt blandet med alt mulig fra furunåler til harpiks og honning. Oldtidens greske krigere rev til og med geitost ned i ølet sitt.

NYTT BLAD Alkohol: kulturens drivkraft

Ser man nærmere på de store forandringene i menneskehetens historie, finner man flere steder en sannsynlig forbindelse til alkohol.

1. mars 2017 av Gitte Hou Olsen

Dette kan du lese om i blad nr. 2/2017

Alkohol som motor for menneskets utvikling
Alkohol påvirker ikke bare sinnet hos den som drikker det. Det har trolig vært en viktig drivkraft for menneskeheten og satt fart i utviklingen av kunst, språk og religion. 

Slik redder vi havene
Vern av strategisk viktige havområder har vist overraskende gode resultater – selv for korallrevene.

På snorkletur med Obama
Barack Obama har fredet mer hav enn noen annen amerikansk president. Bli med den tidligere presidenten på snorkletur i Stillehavet.

Livet som enke
I noen kulturer blir kona betraktet som sosialt død når mannen dør. Hun mister alt – også barna sine. Men ikke alle finner seg i den behandlingen.

De villeste kattene
Se en fantastisk bildereportasje av verdens mer ukjente – og ekstremt søte – kattearter.

Slik får du tak i bladet
Kjøp det i kiosker over hele landet til kr 73,95 kr.

Bestill et abonnement. Nå får du tre nummer og en radiostyrt ”rock crawler”-bil for bare kr 99,50 kr. Du sparer kr 639,35

Bestill her


Kanskje du er interessert i ...

Les også