Den store løvereisen

Få kjenner nasjonalparken Serengetis løver like godt som løveekspert og fotograf Daniel Rosengren. Nå får du en enestående mulighet til å bli med ham på luksussafari og oppleve de majestetiske dyrene på nært hold på savannen.

27. mai 2016

Som forsker i Serengeti Lion Project har Daniel Rosengren kommet tett innpå løvene i Serengeti. National Geographics støtte till prosjektet har resultert i en rekke reportasje- og dokumentarfilmer.

Nå jobber Daniel som fotograf for The Frankfurt Zoological Society och drar tilbake til Tanzania for å hilse på løvene i Serengeti. Vi tilbyr National Geographics lesere å bli med på turen.

Det blir en unik mulighet til å få bedre innsyn i disse kattedyrenes liv og lære mer om dem. Turen starter i naturskjønne Ngorongoro krateret og fortsetter gjennom Serengeti till grensen til Kenya.

Fokus under turen er løver, men naturligvis møter vi også de andre dyrene på savannen som f.eks. sebra, sjiraff, gnu och ulike antilopearter. Det er store muligheter også for å få se alle de fem store: elefant, bøffel, løve, neshorn och leopard.

Opplegget er av beste kvalitet med maks 14 deltakere som bor i de beste teltlodgene på savannen.

FAKTA OM TUREN Vårt første møte med dyrene blir i Ngorongorokrateret, med stor konsentrasjon av løver og med størst mulighet til å se det sjeldne og utrydningstruede neshornet.

På denne årstiden foregår vanligvis migrasjonen i Ndutuområdet like utenfor SørSerengeti. Enorme mengder gnuer och sebraer flytter på seg for å få tilgang på vann og gress. Der overnatter vi i safaritelt på Olakira Camp for å kunne se den storslåtte migrasjonen fra ”første parkett”.

Deretter går turen til de østre delene av Serengeti. Det var der Rosen gren jobbet mens han var en del av Serengeti Lion Project.

Området har lenge vært vernet og dermed avstengt for turister for å gi de store kattedyrene, først og fremst geparden, et fristed. Vi overnatter på Namiri Plains, den eneste lodgen som har fått lov til å etablere seg der.

Den store løvereisen avsluttes nord i Serengeti. I disse avsidesliggende områdene er naturen urørt og vakker og vi møter ikke mange andre besøkende. På eksklusive Sayari Camp bor vi i romslige safaritelt. Der kan du også få deg en dukkert i bassenget mens du speider utover den vidstrakte savannen. Etter åtte dager med flotte opplevelser går safariflyet tillbake til Arusha.

Å avslutte med å se Serengetis villmark fra oven slår det meste!

Den store løvereisen er arrangert i samarbeid med Jambo Tours og National Geographic. Du finner mer informasjon og kan bestille turen på Jambo Tours nettsider:

Gå til Jambo Tours nettsider (åpner i et nytt vindu)

Kanskje du er interessert i ...

Les også