Dag-for-dag-program

Opplev de store dyrene på savannen og overnatt i teltlodges av høyeste kvalitet. Se den storslåtte migrasjonen av gnuer og sebraer fra første parkett og mye mer.

31. mai 2016

Dag 1. Avreise tidlig morgen med KLM via Amsterdam til Kilimanjaro flyplass. Vi lander i Arusha på kvelden og Jamboguide, Daniel, møter oss på flyplassen. [Måltider på flyet-lettere måltid ved ankomst]

Dag 2. Mot Ngorongoro. Etter frokost går reisen mot Ngorongoro. Vi tar med oss lunsj som vi spiser langs etter veien. Logden, The Highlands, som ligger nord for krateren, er unik i sitt slag.

Her finnes totalt åtte store og iglooliknende kanvastelt der ene siden består av ett stort panoramavindu. Nå vi har plassert oss kommer Daniel og forteller om sitt tidligere arbeid i Serengeti Lion Project. [F-lunsjpakke-M]

Dag 3. Ut på safari og besøk i en massajboma. I dag drar vi ut på den første safarien. Ferden går til kraterens bunn, 600 meter ned. Her er det veldig høy konsentrasjon av løver. I krateren finnes det også aper og elefanter, flamingoer og hyener, og det sjeldne spissneshornet.

Når vi blir sultne stopper vi på et passende, løvefritt sted, og spiser medbrakt lunsj.

På The Highlands arbeider flere massajer fra området, og på ettermiddagen spaserer vi sammen med en av dem til en massajboma i nærheten. En utmerket mulighet til å lære mer om massajkulturen, og dele med seg av sin egen. [F-lunsjpakke-M]

Dag 4. Gjennom vakkert landskap til Ndutu. På morgenen går reisen mot Ndutu som grenser mot Serengeti. Langs veien ligger byer og når vi kommer inn i Ndutu-området åpner vi safarijeepenes store takluker for en safaritur.

Mellom desember og mars er slettene her vanligvis fyllt med gresspisere som flytter seg etter tilgang på gress og vann. Området er også en veldig bra plass for å få se gepard.

Vi overnatter i Olakira Camp, en klassisk teltlogde med ni romslige safaritelt. Det er en så kaldt migrasjonscamp som flytter med dyrene når de beveger seg videre. Her sover vi godt i riktige senger og hvert telt har en separat avdeling med wc og dusj. [F-lunsjpakke-M]

Dag 5. Mot østre Serengeti. Østre delen av Serengeti var stengt for turisme i 20 år for å gi de store kattedyrene ett fristed. Dette var Daniels hovedsaklige område for forskningen under den tiden på Serengeti Lion Project.

Under 2014 åpnet området og bare en logde fikk tillatelse til å etablere seg her. Det var Namiri Plains og det er her vi bor i eksklusive safaritelt de to neste nettene. Nærmeste nabo er 45 minutter unna, noe som gjør safariopplevelsen enda med eksklusiv.

Ferden mellom Ndutu og Namiri Plains går gjennom Serengeti nasjonalpark, det betyr at en stor del av dagen tilbringes på safari. [F-lunsjpakke-M]

Dag 6. Namiri Plains. Hele dagen brukes til safari og de løvene som Daniel kjenner så godt. Lunsj serveres på campen. Før det er tid for ettermiddagssafari, er det deilig å sitte under acaciatreets skygge, se utover savannaen og nyte av roen. [F-L-M]

Dag 7. Safaritur nordover gjennom Serengeti. Hele dagen på safari gjennom nasjonalparkenes nasjonalpark - Serengeti. Det er ikke mange som drar opp til nordlige Serengeti på denne årstiden.

Det kommer delvis av at migrasjonen pågår i de sørlige deler av Serengeti og delvis på grunn av avstanden, det tar sine timer å reise hit. Det betyr store fordeler for oss som vil se de kattedyr som bor her permanent. Vi kan uforstyrret tilbringe tid på å spore løver og studere dem.

Dag 8. Kogatende i nordlige Serengeti. Uforstyrret, urørt og vakkert i kombinasjon med en fantastisk teltlogde med store luksuriøse safaritelt. Velg om du vil nyte av utsikten fra teltenes veranda, badekaret ditt eller campens naturlig formede basseng.

På safarituren føles det som at vi har hele Serengeti for oss selv. Både morgen og ettermiddag tilbringes på safari og midt på dagen bilr det tid til å nyte av campen. [F-L-M]

Dag 9. Frokost i det frie og fly over villmarken. Siste morgenen drar vi ut på safari ved daggry som avsluttes med frokost dekket på i det fri.

Etterpå er det desverre er på tide å ta farvel med Serengeti. Men vi forlater nasjonalparken på beste måte, med safarifly, for å få se dette enorme villmarksområde ovenifra og for å minske transportstrekningen med mange timer.

Ved ankomst til Arusha serveres lunsj på ett hotell der vi også kan tilbringe ettermiddagen før det er på tide å dra til Kilimanjaro flyplass for hjemreise. [F-L-måltider på flyet]

Dag 10. Hjemkomst etter flybytte i Amsterdam. [Måltider på flyet]

[F=Frokost, L=Lunsj, M=Middag]

Gå til Jambo Tours nettsider (åpner i et nytt vindu)

Kanskje du er interessert i ...

Les også