Nytt blad: Putins vinter-OL

I årets første utgave av National Geographic kan du lese om Putins kontroversielle vinter-OL i Sotsji, som blir det dyreste noensinne. Møt også en fryktinngytende øgle, og les om de uheldige heltene i verdenshistorien.

14. januar 2014

Bak den russiske OL-fasaden gjemmer det seg en avslørende beretning om diskriminering og maktmisbruk. Det dyreste vinter-OL i historien skal sette Russland på kartet igjen som en global makt. Men valget av vertsbyen Sotsji ved Svartehavet – der muslimske opprørere lurer i bakgrunnen – reiser mange kritiske røster.

Som abonnent kan du allerede nå laste ned hele artikkelen "Putins parade"

> Klikk her og bli abonnent. Da får du tilgang til denne artikkelen og mye mer på natgeo.no.

I blad nr. 1 kan du også lese om:

  • En ekte drage. Verdens største øgle – den fryktinngytende komodovaranen fra Indonesia – river i stykker byttet og kan lukte et åtsel på lang avstand.

  • Langt hjemmefra. I vår globale økonomi har arbeidskraft blitt u-landenes største eksportvare. Men gjestearbeiderne betaler en høy pris: mye savn og ofte kummerlige forhold.

  • Suverene floppere. Bak de fleste suksesser skjuler det seg en rekke feilslåtte forsøk. Møt noen av historiens uheldige helter.

  • Klatring i Oman. Kryp høyt opp langs en knivskarp fjellvegg, og hopp rett i sjøen. Soloklatring i Oman er ikke for pyser.

Slik får du National Geographic

  • Kjøp bladet i kiosker over hele landet til kr 69,95.

  • Bestill et abonnement. Akkurat nå får du tre nummer av bladet, vår jubileumsbok og en skalljakke for kun kr 99,50 (+ 49,50 i porto og eksp.).

Kanskje du er interessert i ...

Les også