Nytt blad i salg: Kystbyer truet av oversvømmelse

National Geographic undersøker denne måneden det stigende havnivået, en gruppe fjellklatreres vei til toppen av Antarktis samt Keiserkanalen i Kina.

24. september 2013

I denne månedens utgave av National Geographic kan du lese om:

  • Når havet stiger 136 store kystbyer er nå truet av flom. Hvor mye vil havet stige etter hvert som kloden blir varmere?

  • En framtid uten is Slik kan verden komme til å se ut hvis all isen på kloden smelter.

  • Fjellene kaller Fire fjellklatrere trosser elementenes raseri for å bli de første til å bestige Antarktis’ ukjente fjelltopper.

  • Romtopper Hvilket fjell i rommet er det høyeste?

  • Våghalser: Verdenskunstner Kunstneren JR bruker hele verden som sitt lerret.

  • Kinas Keiserkanal Keisernes makt har stått og falt med kanalen som har forbundet nord og sør i 1400 år.

  • Arktisk pustehull Vakre bilder vitner om at dyrelivet stortrives i et kjølig paradis nord for Sibir.

Magasinet National Geographic - et vindu mot verden.

National Geographics gule ramme er et vindu mot verden i går, i dag og i morgen.

Bladet tar deg med på reise over hele vår enestående planet gjennom dyptpløyende reportasjer og fantastiske fotografier.

Dra på eventyr med National Geographics skribenter og fotografer, som er kjent som de dyktigste i verden, og bli kjent med naturen, arkeologiens gåter, fjerne folkeslag, aktuelle globale utfordringer og den nyeste forskningen.

National Geographic Society

Det er det amerikanske allmennyttige selskapet National Geographic Society som står bak bladet. Selskapet ble etablert i 1888 da flere av datidens ledende vitenskapsfolk gikk sammen om å skape et tidsskrift som kunne "øke og utbre kunnskapen om geografi". I dag blir National Geographic utgitt på 31 forskjellige språk, og bladet har 50 millioner lesere spredd over hele verden.

I løpet av de siste 125 årene har National Geographic Society finansiert over 9000 prosjekter innen vitenskap, undervisning og vern av naturen i tillegg til utallige ekspedisjoner og oppdagelsesferder som henter spennende ny viten rett hjem fra felten. Abonnerer du på bladet, bidrar du også med din støtte til disse allmennyttige prosjektene.

Les mer om National Geographic Society her

Kanskje du er interessert i ...

Les også