Klar til kamp i det japanske kjøkken

National Geographic væpner deg til tennene med japansk stål, slik at du kan prøve deg på Østens kulinariske spesialiteter

3. oktober 2016

Få et superskarpt Omakase-knivsett i japansk stål til en svært nedsatt pris sammen med National Geographic

Med sine mange eksklusive råvarer, fantastiske smaker og helt spesielle tilnærming til matlaging nyter det japanske kjøkkenet høy anseelse. Og dette har ikke gått ubemerket hen i vår del av verden, hvor japanske restauranter er å finne på mange gatehjørner.

Hittil er det først og fremst sushi som har vært populært i Norden, men nå har også flere andre japanske spesialiteter som for eksempel ramen, den klassiske nudelsuppen, begynt å gjøre sitt inntog.

Et tradisjonsbundet kjøkken

Tradisjoner har alltid spilt en svært stor rolle i det japanske samfunnet og gjør det fortsatt den dag i dag. Dette gjelder også i aller høyeste grad det japanske kjøkken. Når man er ferdig med å spise, legger man for eksempel alltid spisepinnene fra seg på den lille holderen foran tallerkenen eller oppå skålen med ris. Man plasserer dem ALDRI loddrett ned i risen.

Det anses nemlig som et ondt varsel, da en del av det japanske begravelsesritualet går ut på å servere den avdøde ris med loddrette pinner.

På kokkens anbefaling

Omakase er japansk og betyr noe i retning av "det er opp til deg". Sier du omakase på en restaurant i Japan, får du det som etter kokkens mening er det beste de har på menyen den dagen.

Utformingen av knivsettet viser tydelig at Hasakis designere har hatt fokus på det perfekte. Knivblad i kvalitetsstål. Skaft i solid, bearbeidet og trippelpolert pakkatre. Gjennomtenkt, stram japansk design i alt fra selve produktet til innpakningen.

Dette får du

Settet inneholder to superskarpe kniver – en kokkekniv (Nakiri, 32 cm), som er perfekt til å hakke og skive med, og en filetkniv (Yanagiba, 33 cm) til detaljert utskjæring.

Knivsettet har en verdi på 429,00 kroner, men akkurat nå kan du få det sammen med 2 utg. av National Geographic for kun 59,50 + porto HER.

Kanskje du er interessert i ...

Les også