Harald Blåtann innførte kristendommen i Danmark

I det nye bladet kan du lese om hvordan vikingen Harald Blåtann lot seg døpe og gjorde hedningene i Danmark kristne. Du kan også få et innblikk i klimatilpasningen i millionbyen Miami, som er truet av enorme vannmasser fra de stigende verdenshavene.

20. februar 2015

I blad nr. 2 2015 kan du lese om:

Den kristne kongen Da den danske kongen Harald Blåtann lot seg døpe og gjorde kristendommen til offisiell religion, førte han vikingkulturen over i en ny æra.

Florida trår vannet Verdenshavene stiger, og Florida kjemper for å holde vannet unna. Klimatilpasning tar tid, så spørsmålet er om det går raskt nok til å redde millionbyen Miami?

Fotoreportasje: Verden under vann Fotograf Gideon Mendel har dokumentert følgene for folk over hele verden når oversvømmelsen rammer.

Det usynlige universet Det vi kan se, er bare en liten brøkdel av det som eksisterer. Astrofysikerne forsøker nå å få et første glimt av to gåtefulle faktorer: mørkt stoff og mørk energi.

Chiles tøffe cowboyer Det står blod, mot og tradisjoner på spill når kvegdrivere måler krefter med verdens vanskeligste kveg i ødemarken i Patagonia.

Slik får du National Geographic

  • Kjøp bladet i kiosker over hele landet til kr 69,95.

  • Bestill et abonnement. Akkurat nå får du tre nummer av bladet, vår jubileumsbok og en skalljakke for kun kr 99,50 (+ 49,50 i porto og eksp.).

Kanskje du er interessert i ...

Les også