Spar på vannet – spis fisk og grønt

Hvis du er bekymret for vannressursene, burde du vurdere å bli vegetarianer. Kjøtt krever nemlig mye mer vann å produsere enn plantematvarer.

8. november 2012

Mange steder kjemper bønder for å få nok vann til avlingene sine.

Matvarer som oksekjøtt – der etterspørselen øker når folk blir rikere – krever mer vann å produsere enn fisk og planter.

Vannsparingsteknikker som dryppvanning og redusert jordbearbeiding hjelper oss et stykke på vei, men vi må nok begynne å venne oss til at vann er en knapphetsressurs.

Vannforbruk i liter pr. produsert kalori

Rotfrukt – 0,5 Korn – 0,5 Belgfrukt – 1,3 Grønnsak –1,4 Melk – 1,9 Frukt – 2,2 Svinekjøtt – 2,3 Egg – 2,4 Kylling – 3,2 Fåre-/geitekjøtt – 4,5 Oksekjøtt – 10,8

VANNFORBRUK

Animalske produkter (i rødt nedenfor) krever mye vann til fôr, drikkevann og vedlikehold.

Kanskje du er interessert i ...

Les også