Polynesia

 • Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedisjon

  16.09.2013.

  Thor Heyerdahl ledet Kon-Tiki-ekspedisjonen i 1947 for å få bekreftet sine teorier om at folkevandringen til Polynesia i Stillehavsområdet foregikk over havet fra Sør-Amerika.

 • 15 restaurerte moaier står vakt med ryggen til Stillehavet på den største av de seremonielle steinplattformene på Påskeøya, Ahu Tongariki.

  Gåten om statuene som gikk

  30.07.2012.

  Arkeologene forsøker fremdeles å finne ut hvordan de berømte steinkolossene, moaiene, ble flyttet mange kilometer i ujevnt terreng – og om folkesagnene taler sant.

 • Tegning av Påskeøyas opprinnelige innbyggere, som får en moaistatue til å "gå" ved hjelp av tau. For å flytte en moai har to grupper muligens vugget den fra side til side mens én gruppe bakerst holdt den oppreist.

  Påskeøyas statuer gikk kanskje likevel

  26.06.2012.

  Hva gjorde innbyggerne på Påskeøya for å få flyttet de berømte steinkjempene? Svaret ligger kanskje i moaienes tykke mager og tunge fotstykker.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artiklene
 • Ukens galleri

NYTT BLAD Uskyldig dømt?

Rettsmedisinske bevis som fingeravtrykk og hårstrå er ikke så pålitelige som vi har trodd. Hvor mange kan være dømt på feilaktige bevis?

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.


Copyright © 2009 Bonnier Publications