James Cameron

 • James Cameron setter to tomler i været etter sitt vellykkede solodykk til Marianegropen, det dypeste punktet i havet.

  Cameron gjennomfører rekorddykk

  26.03.2012.

  Filmskaper og forsker James Cameron er nå det første mennesket som på egen hånd har nådd Jordens dypeste punkt, og den eneste som har utforsket det nærmere.

 • I et filmstudio i California samler James Cameron Titanic-eksperter for å endevende ideer om hvordan skipet brakk og sank. Verktøyene deres omfatter en tolv meter lang modell, timevis 
av dykkeropptak, kart over stedet og datasimuleringer av forliset.

  Vi dykker ned til Titanic

  26.03.2012.

  Filmregissøren James Cameron har tilbrakt mer tid om bord i Titanic enn skipets kaptein Edward John Smith gjorde. Her forteller Cameron om ett av hans mange dykk ned til vraket.

 • Miniubåten Deepsea Challenger, som er konstruert av forsker og filmskaper James Cameron og hans tekniske mannskap med sikte på å dykke ned til bunnen av Marianegropen, blir heist ned i vannet for en prøvetur utenfor kysten av Australia.

  Titanic-regissør vil dykke 11,2 km ned

  08.03.2012.

  Filmskaper og NG-forsker James Cameron vil i de neste ukene prøve å nå ned til verdens dypeste punkt, Marianegropen, nesten 11,2 km under havoverflaten.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artiklene
 • Ukens galleri

NYTT BLAD Uskyldig dømt?

Rettsmedisinske bevis som fingeravtrykk og hårstrå er ikke så pålitelige som vi har trodd. Hvor mange kan være dømt på feilaktige bevis?

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.


Copyright © 2009 Bonnier Publications