NYTT BLAD: Nå strømmer amerikanske turister til Cuba

Turer fra USA til Cuba har i flere tiår vært underlagt den amerikanske embargoen. Nå letter USA på reiseforbudet, og cubanerne forbereder seg på en bølge av turister fra sin tidligere erkefiende.

11. oktober 2016 av Gitte Hou Olsen

Dette kan du lese om i blad nr. 10/2016

Det karibiske paradiset Cuba ligger bare 145 km fra USA, der det på ny lokker reiseglade amerikanere med flotte strender og uberørt natur. Det står mye penger på spill for de økonomisk trengte cubanerne, men hva vil masseturismen bety for landets kultur og natur?

I fjor kom over 1 million flyktninger til Europa og vakte røre overalt. Akkurat som Sverige var Tyskland blant de landene som tok imot flest. Vi tar en kikk på hvordan dette har påvirket det tyske samfunnet.

Vi har reist til Sør-Afrika for å møte Dawie Groenewald, verdens mest ettersøkte mann for ulovlig handel med horn fra neshorn, og John Hume, som eier verdens største neshornfarm. Begge vil ha forbudet mot handel med hornene opphevet.

De japanske makakapene, som koser seg i 35 °C varme kilder, er et fascinerende syn. Se National Geographics fotograf Jasper Doests fantastiske bilder i en fotoreportasje som er tilegnet de forunderlige makakbadenymfene.

Slik får du tak i bladet

  • Kjøp magasinet i kiosker over hele landet for kr 79,95.

  • Bestill et abonnement. Nå får du tre nummer og en radiostyrt ”rock crawler”-bil for bare kr 149,00. Du sparer kr 639,35.

Kanskje du er interessert i ...

Les også