NYTT BLAD Armenia vil ha oppreisning: ”Det var folkedrap.”

I 1915 begynte utryddelsen og deportasjonen av ca. 1,5 millioner armenere i Det osmanske riket, forløperen til våre dagers Tyrkia. I blad nr. 7/2016 se vi nærmere på den betente konflikten mellom Armenia og Tyrkia, som har eksistert helt siden da.

12. juli 2016 av Gitte Hou Olsen

**Dette kan du lese om i blad nr. 7/2016:

  • Fjellgorillaer: Det kreves is i magen og skarpladde våpen til å beskytte de 480 truede fjellgorillaene i Virunga nasjonalpark i Kongo. Den 8000 km2 store parken er nemlig også hjemsted for en rekke desperate militser som alle har sin egen med dagsorden, og parkvoktere må ofte ta til våpen og kjempe for livet.

  • Hvithaien: Takket være filmen Haisommer er hvithaien verdens mest beryktede hai. Men faktisk vet vi utrolig lite om den. Ved hjelp av den nyeste teknologien kan biologene likevel være nær ved å finne svaret på to av de mest frustrerende gåtene: Hvor mange hvithaier finnes det, og hvor drar de?

  • Detroit: USAs motorby har lagt fallitten bak seg og er plutselig blitt populær igjen – med massevis av ledige (og billige) kvadratmeter og plass for kreative gründere.

  • Armenia: Under første verdenskrig fant det sted en massakre på den armenske befolkningen i Anatolia i dagens Tyrkia. Armenerne er ivrige på å få hele verden, og i særdeleshet Tyrkia, til å anerkjenne det som folkedrap. Hva ligger egentlig bak denne konflikten, og hvorfor står Tyrkia så steilt på sin versjon av hendelsen?

Slik får du tak i bladet

  • Kjøp magasinet i kiosker over hele landet for kr 79,95.

  • Bestill et abonnement. Nå får du tre nummer og en radiostyrt ”rock crawler”-bil for bare kr 149,00. Du sparer kr 639,35.

**

Kanskje du er interessert i ...

Les også