Amelia Earhart forsvant for 75 år siden

Visste du at det i år er 75 år siden den legendariske flygeren Amelia Earhart forsvant sporløst i flyet sitt da hun forsøkte å fly Jorden rundt?

Smithsonian Institution

Amelia Earhart forsvant sporløst i flyet sitt for 75 år siden.

Amelia Earhart foretok flere bemerkelsesverdige flyginger, blant annet var hun den første kvinnen som fløy solo over Atlanteren i 1932, og hun deltok også i vågale flyveddeløp. Hun forsvant i sitt tomotors fly nær Howland Island midt i Stillehavet 2. juli 1937. En storstilt ettersøkning til 4 millioner dollar – den dyreste som var gjort til da – ga ikke noe resultat.

Det er flere mer eller mindre spekulative teorier om forsvinningen til Amelia Earhart, blant annet at hun skulle ha vært spion, og at hun døde i japansk fangenskap. Ikke noe av dette er selvsagt bevist, og forsvinningen er et mysterium den dag i dag.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artiklene
  • Ukens galleri

Nytt blad: Naturens mesterverk

Øyne kan bestå av alt mellom primitive lysfølsomme flekker til superskarpe kameraøyne. Hvorfor har de utviklet seg så forskjellig?

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications