11. september: 10 år etter

Klokken 9.03 om morgenen den 11. september 2001 krasjet rute 175 fra ET United Airlines inn i World Trade Centers sørlige tårn.

En person står alene i en gate i New York etter at de to tårnene har rast sammen 11. september.
Jason Florio, Corbis
En person står alene i en gate i New York etter at de to tårnene har rast sammen 11. september.

Som ledd i angrepene 11. september kapret terrorister fire fly. Det skulle koste bortimot 3000 mennesker livet i New York, Virginia og Pennsylvania.

I anledning tiårsdagen for angrepene 11. september har National Geographics bilderedaktører valgt ut en rekke symbolske bilder som forteller historien om en av de mørkeste dagene i USA. Klikk på galleriikonet til høyre for å se bildene.

Bilder fra 11. september sjokkerer fremdeles

"Nå ti år etter synes jeg at mange av bildene fra 11. september fremdeles gir et inntrykk av angrepets råhet og brutalitet. For meg er det fremdeles sjokkerende å se disse bildene", sier Clifford Chanin, som er en av dem som står i spissen for USAs nasjonale minnesmerke og museum for 11. september i New York, og som har redigert Memory Remains, en fotobok om gjenstander fra 11. september.

"En av de tingene som skjedde, er etter min mening at vi har lyktes med å vise den forskrudde motivasjonen bak angrepene ved å vise menneskene som ble fanget ovenfor etasjene der flyet krasjet, og de valgene de ble stilt overfor når livet skulle ta slutt. Jeg tror det er blitt en viktig del av historien", sier Clifford Channin.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

  • Underholdende videoer
  • De nyeste artiklene
  • Ukens galleri

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.

Nytt blad: Photo Ark

Joel Sartore vil fotografere alle dyr i fangenskap før de forsvinner. "Jeg vil at bildene skal ha effekt lenge etter at jeg er død", sier han.

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications