Brennpunkt

 • Fem år gamle Ahmed begynner å gråte når han har kommet trygt over grensen til Tyrkia sammen med familien sin. Rundt 150 000 kurdere la ut på en utmattende tur i tre dager før de kom seg velberget over grensen.

  Syriske flyktninger lever i kaos

  10.03.2015.

  1,6 millioner syriske flyktninger – 75% av dem er kvinner og barn – har strandet i Tyrkia. Flesteparten lever et besværlig liv i fattigdom og kaos.

 • Taket på den nye innkapslingen av Tsjernobyl består av flere lag: rustfritt stål, isolasjonsmateriale og fuktabsor­berende materiale. Et eget klimaanlegg skal kontrollere fuktigheten for å forebygge korrosjon og nedbryting.

  Tsjernobyl i kappløp med tiden

  25.04.2014.

  I Tsjernobyl kjemper arbeiderne for å bygge en ny innkapsling av den ødelagte atom­reaktoren. Rekker de det før den gamle kollapser?

 • Syriske menn og gutter står i kø for å få de daglige brødrasjonene - fire pitabrød pr. person - i Zaatri-flyktningleiren, som åpnet i juli 2012. FNs matvareprogram (WFP) deler hver morgen ut 25 tonn med brød i løpet av to timer.

  Syria har sendt 9 millioner på flukt

  07.04.2014.

  Innbyggerne i Syria er drevet på flukt. De fleste er internt fordrevne, men over 2 millioner har flyktet ut av landet – og tallene stiger.

 • Galleri: Tsjernobyls helter

  29.04.2011.

  Roboter taklet ikke den kraftige strålingen i Tsjernobyl, så den farlige oppgaven med å rydde opp etter atomkatastrofen tilfalt "likvidatorene", et korps av soldater, brannfolk, gruvearbeidere og frivillige.

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artiklene
 • Ukens galleri

Nytt blad i salg: Arven fra Gandhi

I det nye National Geographic nr. 8/2015 får du blant annet en helt ny vinkel på Indias store leder, Gandhi, som førte landet til selvstendighet i 1947.

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications