Brennpunkt

 • Side 1 av 3
 • Nærbilder av flyktninger

  14.10.2015.

  Flyktninger preger media overalt. Mest som tall og statistikk eller hjerteskjærende bilder. Men hvem er disse menneskene på flukt? Møt noen av dem her.

 • Fem år gamle Ahmed begynner å gråte når han har kommet trygt over grensen til Tyrkia sammen med familien sin. Rundt 150 000 kurdere la ut på en utmattende tur i tre dager før de kom seg velberget over grensen.

  Syriske flyktninger lever i kaos

  10.03.2015.

  1,6 millioner syriske flyktninger – 75% av dem er kvinner og barn – har strandet i Tyrkia. Flesteparten lever et besværlig liv i fattigdom og kaos.

 • Taket på den nye innkapslingen av Tsjernobyl består av flere lag: rustfritt stål, isolasjonsmateriale og fuktabsor­berende materiale. Et eget klimaanlegg skal kontrollere fuktigheten for å forebygge korrosjon og nedbryting.

  Tsjernobyl i kappløp med tiden

  25.04.2014.

  I Tsjernobyl kjemper arbeiderne for å bygge en ny innkapsling av den ødelagte atom­reaktoren. Rekker de det før den gamle kollapser?

 • Syriske menn og gutter står i kø for å få de daglige brødrasjonene - fire pitabrød pr. person - i Zaatri-flyktningleiren, som åpnet i juli 2012. FNs matvareprogram (WFP) deler hver morgen ut 25 tonn med brød i løpet av to timer.

  Syria har sendt 9 millioner på flukt

  07.04.2014.

  Innbyggerne i Syria er drevet på flukt. De fleste er internt fordrevne, men over 2 millioner har flyktet ut av landet – og tallene stiger.

 • Flott nanoskalljakke?

  03.02.2015.

  Nanoskalljakken kan du få sammen med 3 nummer av National Geographic og en jubileumsbok for bare kr 99,50. Jakken puster og er vann- og smussavstøtende.

 • Jill Seaman

  19.01.2013.

  Krigssonelegen Jill Seaman er en av våre utvalgte våghalser i portrettserien om modige menn og kvinner som flytter grensene på sitt område.

 • Lam er en delikatesse de fleste i Gaza bare har råd til på viktige muslimske helligdager. Krigen har ødelagt mange gårder, og i områder kontrollert av Israel blir ikke jorden dyrket. Husdyr kommer til Gaza via tunneler fra Egypt.

  Bli med ned i Gazas smuglertunneler

  27.12.2012.

  Gazastripens innbyggere har i flere år brutt Israels økonomiske blokade med et storstilt nettverk av smuglertunneler som krysser grensen til Egypt. Under den seneste eskalering af konflikten i Gaza, bombede Israel i vidt omfang tunnelerne.

 • Hormuzstredet, den smale vannveien som 20 prosent av verdens olje passerer gjennom, er her sett fra rommet. På dette bildet, som er tatt i juni 1991 fra romfergen Columbia, vises Persiabukten øverst i bildet, Omanbukten nedenfor og Iran til høyre (mot øst).

  Irans ubestridte våpen

  08.02.2012.

  Det finnes for øyeblikket ikke noe reelt alternativ til oljetransporten gjennom verdens mest strategiske flaskehals, Hormuzstredet.

 • Galleri: Japans forbudte sone

  19.12.2011.

  Etter katastrofen 11. mars 2011 ble tusenvis av innbyggere rundt det ødelagte Fukushima-atomkraftverket evakuert fra hjemmene sine. Bare fotsporene står igjen, størknet i mudderet.
  Vi bringer en eksklusiv reportasje fra den radioaktive sonen.

 • En løve har klatret opp i et tre i Queen Elizabeth nasjonalpark i Uganda.

  Blodig konflikt i Albertineriften

  21.11.2011.

  I 2045 vil verdens befolkning sannsynligvis runde ni milliarder, og dette hjørnet av Afrika er et godt bilde på hva som står på spill i årene framover.

 • Side 1 av 3

Påmelding nyhetsbrev

Gratis nyhetsbrev fra National Geographic.

Registrer deg, så får du hver uke:

 • Underholdende videoer
 • De nyeste artiklene
 • Ukens galleri

Nytt blad: klima

I National Geographic nr. 11/2015 tar vi for oss klimaforandringene. Hvor dårlig står det til? Og hvordan lever vi med det?

Delta i Lesernes blinkskudd

Delta her i National Geographics månedlige fotokonkurranse. Vinneren får bildet sitt i National Geographic. Hver måned er det et nytt tema.

Illustrert Vitenskap
Historie
National Geographic

Copyright © 2009 Bonnier Publications