NYTT BLAD: Haien som eter skipbrudne?

Hvittipphaien kalles populært vrakhaien fordi den har rykte på seg for særlig å ta for seg av skipbrudne. Er det sant, eller er det en myte? Det og mye mer får du svar på i National Geographic nr. 8/2016, som er i salg i butikkene nå.

19. august 2016 av Gitte Hou Olsen

Dette kan du lese om i blad nr. 8/2016 • Besetningen på USS Indianapolis led en forferdelig skjebne da skipet ble truffet av en torpedo fra en japansk ubåt under andre verdenskrig. Mange ble spist av hvittipphaier. Men det er ikke hele historien. Forstå mer om den haien som den franske eventyreren og vitenskapsmannen Jacques Cousteau mente stod bak flest haiangrep på mennesker, og få hele historien om sjøfolkenes grusomme kamp for livet midt ute i Stillehavet. • Etter en lang, tøff kamp greier kineserne nå å avle fram pandaer i fangenskap. De neste fasene i arbeidet med å bevare pandaen vil kanskje avgjøre om den vil forbli et fortidsrest i fangenskap, eller om den vil vende tilbake til naturen. National Geographic rapporterer fra et pandasenter i Kina – der journalisten falt pladask for de søte bjørnene. Se de fantastiske bildene og prøv selv å motstå sjarmen til den asiatiske bjørnen. • Den 4700 km lange elven Kongo renner gjennom verdens nest største tropiske regnskog og forbinder DR Kongo med åtte andre land, bl.a. republikken Kongo. Elven er en flytende vei gjennom Afrikas uframkommelige hjerte og er en tett trafikkert handelsåre. Men lovløsheten regjerer på elven. Der gjør man det som er nødvendig for å overleve. • En gang var den mexicanske byen Juarez, som ligger på grensen til USA, den farligste byen i verden. En enorm innsats er i ferd med å ta knekken på narkotikakartellene, det korrupte politiet og rettssystemet. Kriminaliteten har stupt, og livet for innbyggerne har nesten blitt normalisert.

Slik får du tak i bladet

  • Kjøp magasinet i kiosker over hele landet for kr 79,95.

  • Bestill et abonnement. Nå får du tre nummer og en radiostyrt ”rock crawler”-bil for bare kr 149,00. Du sparer kr 639,35.

Kanskje du er interessert i ...

Les også